31.3.12

Font crush.


En ole oikeastaan koskaan keräillyt mitään intohimoisesti. En esineitä, vaatteita tai laukkuja. Mutta Studio Unicon myötä olen hurahtanut täysin keräilyn valtaan. Nimittäin fonttien keräilyn. Kokoelma kasvaa hitaasti, sillä sopivan erikoisen fontin metsästäminen ei ole aivan mutkatonta.
Fontit ovat oikeastaan koko kutsun tärkeimpiä peruspilareita. Moni hääpari haluaakin esimerkiksi kutsukortin olevan täysin kirjaimien varaan rakennetun, ilman kuvioita. Erityisesti silloin kirjasimien ulkonäön merkitys korostuu. Usein rakennan kutsun fonttiperustan siten, että itse teksti ladotaan hyvinkin yksinkertaisella kirjaimistolla ja hääparin nimet sekä mahdollisesti jokin muu korostusta tarvitseva asia painetaan muusta tekstistä erottuvalla fontilla. Olen aina innoissani, kun pääsen käyttämään oikein ihanan koristeellista kaunokirjaimistoa, sillä erityisesti kiemuroiden ja kiehkuroiden sikermä on oiva pari pehmeän paperin kanssa.

6 kommenttia:

  1. Voinko kysyä, mistä noita fontteja bongailet?

    VastaaPoista
  2. MyFonts-sivustolta ostelen. Siellä saa menemään koko päivän;)

    VastaaPoista
  3. Siis sivusto, joka myy fontteja. Wau! Aina oppii uutta. Ja tämänkin blogin ansiosta olen monessa asiassa taas sivistyneempi kuin ennen... :)

    VastaaPoista
  4. Mukava kuulla, kiitos kommentista:)

    VastaaPoista
  5. tyhmä kysymys ehkä, mutta löysin tuosta linkista aika kivan fontin jonka pitäis olla ilmainen... miten ihmees sen saa sitten ladattua? osaisitko neuvoa? tosi kivoja erilaisia fontteja, mutta niin kalliita ettei ihan huviksi viitsi ostaa.. mutta tuollaista ilmaista vois kokeilla jos todellakin osais vielä sen ladata :)

    VastaaPoista
  6. Luulen, että myös ilmaisfonteissa (en ole niitä kokeillut) pitää rekisteröityä ja sitten kirjautua tiedoillaan sisälle, niin Myfonts lähettää fonttitiedoston sähköpostiisi, mistä se sitten ladataan ihan vain klikkaamalla tiedostoa. Jos fontissa on jotain erikoisia kiemuroita yms. jännää, niin niiden käyttämiseen tarvitaan piirto-ohjelmia eli word ei niitä avaa. Toivottavasti onnistuu:)

    VastaaPoista